Papillot de peix, especial Tortolits

recentment a casa hem perfeccionat la papillot, que quedi clar, que es tracta d’una recepta fàcil i gens laboriosa, gens. Que vol dir, què és una recepte Ramonesca, no pas Miqueliana.

Es compra peix, preferiblement per la 1a recepta us proposo filet de penca, l’altre dia ho vaig probar amb tonyina i és massa dura. Amb un filet per barba és suficient. Important que sigui fresc, perquè el congelat té una quantitat d’aigua insofrible, que ens pot dur a un fracàs rotund, cosa que no volem pas.

Es tallen verduretes molt fines, molt, propostes: ceba, tomàquet i porros.

Es talla un tros de paper de plata gran, es posa al fons les verduretes amb una mica de sal i a sobre el peix, un raig d’oli, especies, no en calen moltes, però sempre ajuden… pregunteu al peixater quines són adients segons el peix triat. Es tanca el paper de plata fent un embolcal, millor fer un embolcall per ració. S’encén el forn a 200 graus, no es preescalfa el forn, important!, es cuina dins l’embolcall de paper de plata uns 20 minuts, es serveix a un plat obert l’embolcall amb una creu i quedes com una reina, una mica de vi blanc o, fins i tot, un rosadet amb bombolletes (que et posen més tontorron!) i a disfrutar.

temps total d’elaboració 5 minuts, la relació temps-efectivitat és altíssima per la banda de l’efectivitat.

Advertisements

One Response to “Papillot de peix, especial Tortolits”

  1. Pues es curioso que sea sólo ramoniana, porque a tu yayo Ángel le gustaba más un papillote que a un tonto un lápiz. Lo que ocurre es que él no le ponía verduritas ni nada parecido. Sólo así, a lo grande, envuelto en papel de alumninio y con un chorro de aceite de oliva crudo luego por encima. Si te gusta, sin lugar a dudas, es por la herencia. Ya sabes, hay quien hereda fortunas (no tabaco, coño, no seas así) y otros heredan caspa o el delirio por el papillote. Un beso. Me alegra que hayas vuelto al blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: